Dan žalosti u Moskvi: U teškoj nesreći poginula 21 osoba, više od 160 ozlijeđenih

Dan žalosti u Moskvi: U teškoj nesreći poginula 21 osoba, više od 160 ozlijeđenih

Foto: Hina

ZAVRŠENE su operacije spašavanja nakon iskakanja prepunog vlaka moskovskog metroa iz tračnica u utorak, u kojem je, po posljednjim podacima, poginula 21 osoba, objavile su ruske vlasti.

Ruski ministar za hitne situacije Vladimir Puškov rekao je da je faza spašavanja u potpunosti završena i da se za 30 sati sve mora vratiti u normalu.

Predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut obiteljima i bližnjima žrtava, izvijestio je glasnogovornik Dmitri Peskov, prenose ruske agencije.

Putin, koji je u posjetu Brazilu, naredio je pokretanje istrage o nesreći.

"To je tragičan događaj. Dogodila se nesreća, ljudi su poginuli", rekao je premijer Dmitri Medvedev.

U Moskvi Dan žalosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Završena je akcija spašavanja nakon iskakanja vlaka mosokovske podzemne željeznice pri čemu je poginula 21 osoba, a više od 160 ih je ozlijeđeno. Ruski mediji pišu da je strojovođa naglo zakočio jer mu se drugi vlak opasno približio.

Nakon toga navodno je nastao kvar na električnim instalacijama, a onda se naglo aktivirao kočnički sustav, zbog čega su vagoni iskliznuli. Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je pokretanje istrage, a za danas je u Moksvi proglašen Dan žalosti. 

Rusija istražuje nesreću

Rusko državno istražno povjerenstvo u srijedu je izvijestilo da su na ispitivanje privedena dvojica zaposlenika moskovskog metroa zbog sumnje da nisu poštovali mjere sigurnosti što je dovelo do jučerašnje nesreće u kojoj je poginula 21 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 150.

Povjerenstvo je ispitalo nadzornika pruge u podzemnoj željeznici i njegova zamjenika zbog sumnje da nisu propisno nadzirali radove izvedene na održavanju tračnica.

"Radovi su izvedeni nepropisno, a to je rezultiralo iskakanjem vagona iz tračnica, smrću 21 putnika i ozljedama njih više od 150", stoji u priopćenju povjerenstva.

Moskovski dužnosnici jučer su isključili mogućnost terorističkog napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara