Danas predstavljanje izvještaja o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije i besplatnoj pravnoj pomoći

Danas predstavljanje izvještaja o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije i besplatnoj pravnoj pomoći

Ilustracija: Shutterstock

U ZAGREBU će se održati okrugli stol na temu "Diskriminacija - mehanizmi zaštite - ostvarivanje prava na jednako postupanje" na kojem će biti predstavljen godišnji izvještaj o praćenju provedbe Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći - Koliko jednakosti?, koji su zajednički izradili Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek s partnerima i Centar za mirovne studije Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bit će predstavljen i dokument "Kišobranom protiv diskriminacije" - Analiza dizajna Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije u Hrvatskoj od 2008. do 2013. i prijedlozima za poboljšanja.

Organizatori su izvijestili i da će predstavnici Ministarstva pravosuđa, Pučke pravobraniteljice, Hrvatske odvjetničke komore, kao i pripadnici akademske zajednice, predstavnici pružatelja besplatne pravne pomoći i organizacija civilnog društva koje djeluju na razvoju anti-diskriminacijske politike u Hrvatskoj, govoriti o prijedlogu novog Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći koji je upravo upućen na prvo čitanje u Hrvatski sabor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara