"Današnja Hrvatska nije Hrvatska Vlade Gotovca"

IIlustracija: Matica hrvatska

MLADI hrvatski liberali i HSLS u Splitu su obilježili dvanaestu obljetnicu smrti Vlade Gotovca, jednog od utemeljitelja te stranke.

"Dvanaest godina nakon što nas je napustio Vlado Gotovac, političar, pjesnik, domoljub i liberal s pravom se postavlja pitanje: Živimo li u Hrvatskoj kakvu je zamišljao Vlado Gotovac? Živimo u Hrvatskoj koja je i 22 godine nakon sloma komunizma i pobjede demokracije i dalje opterećena crvenima i crnima, živimo u Hrvatskoj u kojoj se za vrijeme najveće gospodarske krize društvo i dalje zamara prošlošću umjesto da gleda u budućnost, živimo u Hrvatskoj u kojoj je i dalje važnije koje ste nacionalnosti ili vjeroispovijesti nego jeste li pošteni čovjek. To je nažalost današnja Hrvatska i sigurni smo da je takvu nije zamišljao Vlado Gotovac", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovac je svojim životom i političkim djelovanjem kako u doba totalitarizma tako i u demokratsko vrijeme u Hrvatskoj ostavio neizbrisivi pečat svoje principijelnosti, dosljednosti, osjećaja za pravdu, brige za malog, običnog čovjeka. To je konstanta njegova djelovanja pa mu zato i najljući politički oponenti ne mogu osporiti moralni integritet", dodaje se u priopćenju.

Unatoč nezadovoljstvu Hrvatskom kakvu danas imamo, MHL i HSLS će i dalje ustrajati u ostvarenju ideala Vlade Gotovca uvjereni da je samo takva, poštena, pravedna i slobodna Hrvatska vrijedna žrtava koje su za nju pale jer u nama još uvijek tinja glas slobodoumnog domoljuba koji kaže: 'Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje!'
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara