Danska farmaceutska tvrtka ulaže u proširenje istraživačkog centra u Zagrebu

 Foto: Xellia Pharmaceuticals

XELLIA Pharmaceuticals, farmaceutska tvrtka specijalizirana za opskrbu važnih antiinfektivnih lijekova protiv teških, a često i po život opasnih infekcija, objavila je danas da je uložila 2 milijuna USD (oko 11,5 milijuna kuna) u značajno proširenje svoga  Centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj proizvoda u Zagrebu.

Taj je razvoj sastavni dio tvrtkinog daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj te predstavlja posljednju fazu aktualnih globalnih planova proširenja tvrtke Xellia.
 
Ova investicija omogućuje proširenje postojećeg namjenski izgrađenog objekta za istraživanje i razvoj u Zagrebu na površinu od preko 1.250 m2, uključujući dodatne najmodernije laboratorije površine 650 m2.
 
Tim će se proširenjem dobiti najmoderniji objekti za kreativni istraživački tim koji je nedavno ojačan s dodatnih 18 radnih mjesta na području farmaceutskih i analitičkih znanosti, kliničkog razvoja, upravljanja projektima, kvalitete u istraživanju i razvoju te intelektualnog vlasništva, čime je broj zaposlenih na ovoj lokaciji značajno povećan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
“Ova nova investicija samo povtrđuje da smo od 2011. godine u Hrvatskoj uložili preko 5 milijuna USD (oko 30 milijuna kuna). Usto smo tijekom tog razdoblja zaposlili 40 nadarenih kolega usmjerenih na izvrsnost i inovativnost, te primjenu modernih farmaceutskih tehnologija u razvoju zahtjevnih i raznovrsnih injekcijskih lijekova za globalno tržište farmaceutskih proizvoda.“ izjavio je Dr. Aleksandar Danilovski, generalni direktor Xellijine tvrtke u Zagrebu.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara