Darinko Kosor: Novoosnovana radna skupina suradnja je između politike i struke

Foto: Goran Mehkek / Cropix

U STAROJ gradskoj vijećnici predstavljena je novoosnovana radna skupina za praćenje izrade izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Zagreba i Sesveta.

Predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor objasnio je zašto je bilo potrebno osnivanje radne skupine.

"Nitko nije supermen da može znati sve, pogotovo tako stručne stvari kao što je nekoliko tisuća primjedbi i prijedloga koje su u sklopu izmjena i dopuna GUP-a. I da ne bi samo na slijepo dizali ruke zastupnici o ozbiljnim temama, jer urbanizam planira, ne samo prostorni razvoj grada nego i gospodarski i svaki drugi. Odlučili smo se da angažiramo udrugu arhitekata kao udrugu struke", istaknuo je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Društva arhitekata Zagreb Teo Budanko, zadovoljan je suradnjom i objasnio je ulogu društva arhitekata u novoj radnoj skupini.

"Pomoć, obrazložiti, pojasniti, u krajnjoj liniji dugoročno i educirati gradske vijećnike i pomagati gradskoj skupštini da donosi odluke koje će biti zapravo utemeljene na znanju", pojasnio je Budanko.

Svih pet članova radne skupine, pomoći će gradskoj skupštini sa svojim stručnim znanjem i ponosni su na osnivanje skupine jer ona predstavlja suradnju između politike i struke. Predsjednica Odbora za prostorno uređenje Sunčana Rupnik Blažeković smatra kako je ovo dobar potez i da će osim skupštini i struci, uvelike pomoći i odboru za prostorno uređenje.

"Drago mi je da će struka sa svojim znanjem i stručnoću, doprinijeti u postupku izrade, izmjene i dopuna GUP-a grada Zagreba i Sesveta, te time uvelike pomoći i našem Odboru za prostorno uređenje", naglasila je Rupnik Blažeković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara