Deseci tisuća hodočasnika došli u Vatikan pozdraviti papu

Deseci tisuća hodočasnika došli u Vatikan pozdraviti papu

Foto: AFP

VIŠE desetaka tisuća vjernika okupilo se na Trgu sv. Petra u Vatikanu, kako bi nazočili jednom od zadnjih javnih pojavljivanja pape Benedikta XVI. Papa u ostavci predvodio je molitvu Anđeoskog pozdravljenja.

"Molim vas da nastavite moliti za mene i za idućeg papu", kazao je Benedikt XVI. koji se hodočasnicima obratio na nekoliko jezika. U nagovoru uz molitvu papa je govorio o korizmenom vremenu, te o tome kako je čovjek treba zanemariti ponos i sebičnost, te se okrenuti vjeri u Boga kao temelju vlastitog života i života Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa se jutros vjernicima još jednom obratio i preko Twittera. "Korizma je pravo vrijeme u kojem treba ponovno pronaći vjeru u Boga kao uzdanice naših života i života Crkve", napisao je Benedikt XVI.

Bozanić: Vjerujem da će nam bog dati papu kakvog crkva treba

Na ostavku pape osvrnuo se danas i zagrebački kardinal Josip Bozanić. Kaže da ga je vijest o papinom odlasku iznenadila i ražalostila, ali dodaje kako u tom činu vidi trag božje providnosti.

"Bog uvijek crkvi daje darove. Imali smo velikog papu u liku Ivana Pavla II, zatim velikog Benedikta XVI. Nadam se i čvrsto vjerujem da će nam bog i u budućnosti dati onakvog papu kakvog crkva treba u ovim teškim vremenima", kazao je Bozanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara