Đikić: Josipovićeva strategija je prozirna, izbjegava pravi predmet razgovora

Foto: Srećko Niketić/Cropix

NAKON jučerašnjeg odgovora predsjednika Ive Josipovića na optužbe Novosti da zakulisnim igrama pokušava ugušiti medij koji se usudio kritički pisati o njegovim zaslugama za masne zarade njegovog prijatelja Marka Vojkovića u poslovanju sa ZAMP-om, u novom broju tjednika u izdanju Srpskog narodnog vijeća glavni urednik Ivica Đikić piše kako predsjednik nije sposoban shvatiti da iza novinskih tekstova katkad mogu stajati samo autori i urednici.

> Zaustavite Josipovića

> Pupovac za Index: Predsjednik je naše političko prijateljstvo žrtvovao zbog svog poslovnog prijateljstva

> Josipović protiv Pupovca: Ovo je biznis i zato je osobno

Josipović je, naime, zaključio da iza prošlotjednog teksta stoji Milorad Pupovac, kojeg je u oštrom pismu optužio za "reketarenje i bavljenje etnobiznisom".

"Razumijem koju strategiju u polemici je izabrao predsjednik države. Znači, on je odlučio da mene proglasi produžetkom, nastavkom politike Milorada Pupovca i da se onda u nastavku teksta obračunava s tom politikom. To je jedna doista prozirna strategija da se izbjegne pravi predmet razgovara, a da se stvar prebaci na neku političku priču koja mene, usput, uopće ne zanima", rekao je glavni urednik Novosti Ivica Đikić za Media servis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara