Đikić odgovara na Džakuline laži: Ako sam bio u HOS-u s 14 godina, možda mi predsjednik uruči neki orden

Foto: Novi list

"ROĐEN sam u trećem mjesecu 1977. godine. To bi značilo da sam u HOS-u bio u osmom razredu osnovne ili u prvom srednje", odgovorio je u razgovoru za Index Ivica Đikić, glavni urednik Novosti, na apsurdne optužbe Veljka Džakule.

Džakula se, podsjećamo, javnosti obratio priopćenjem u kojem Đikića, književnika i eminentnog novinara nekadašnjeg Feral Tribunea, a danas urednika Novosti, optužuje za veličanje ustaštva! Ništa manje apsurdno ne zvuči ni Džakulina tvrdnja da je Đikić "tijekom rata nosio crnu uniformu HOS-a".

Predsjednikov napad na Novosti

Urednik Novosti se, sasvim je jasno, na meti Džakule našao zbog sukoba Ive Josipovića s ovim manjinskim tjednikom i njegovim izdavačem Miloradom Pupovcem. Sve je, podsjećamo, počelo kada je Đikić u Novostima objavio tekst u kojem tvrdi da je Josipović agitirao da se listu za kojeg radi ukinu proračunske sredstva.

Predsjednik se na Novosti namjerio zato što se radi o jedinom mediju koji je uz Index.hr otkrivao detalje o "aferi Zamporion". Đikiću i Novostima je Josipović tako odgovorio pismom u kojem proziva Pupovca za "reketarenje vlasti" i "etnobiznis", da bi "tihi rat" nastavio primanjem Pupovčevih političkih protivnika na Pantovčaku.

Džakula Josipovićev glasnogovornik

No, s unošenjem razdora u srpsku zajednicu u Hrvatsku predsjednik je počeo još i ranije, dovođenjem Džakule u Knin na proslavu obljetnice Oluje. "Džakula je očito postao nekakav glasnogovornik Ive Josipovića, to je jedino što mi se čini logično", kaže Đikić, kojem su Džakuline optužbe smiješne.

"Čast mi je što sam proglašen hrvatskim braniteljem, tražit ću mirovinu i sve što iz tog statusa proizlazi. Možda mi predsjednik uruči i neki orden", kaže Đikić, te dodaje: "Džakula se za iznošenje lažnih optužbi i uvreda valjda ohrabrio nakon što je i Josipović u svom odgovoru Novostima iznio najmanje tri laži".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara