Dilali jesu, ali nedovoljno za terenac: Braći Kurilj po tri godine zatvora, ostaje im Porsche Cayenne

Dilali jesu, ali nedovoljno za terenac: Braći Kurilj po tri godine zatvora, ostaje im Porsche Cayenne

Foto: Vojko Bašić / Cropix

BRAĆA Mario i Ante Kurilj iz Makarske osuđeni su danas na po tri godine zatvora zbog dilanja marihuane i kokaina. Zatvor nisu izbjegli, no za utjehu će im morati vratiti skupocjeni Porsche Cayenne, jer sud optužba nije uvjerila da su ga kupili od novca zarađenim dilanjem. Sjesti u omiljeni terenac, braća ipak neće moći odmah, premda su ih danas nakon objave pustili na slobodu. Treba, naime, pričekati da svoje kaže Vrhovni sud, jer nema sumnje da će Državno odvjetništvo uložiti žalbu na ovakvu presudu.

Dilali godinu dana za 100 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su pod nadzorom bila gotovo godinu dana, no plijen je bio izuzetno mršav. Svega par grama marihuane. Kurilji su dilanje priznali pa su im i izrečene kazne ispod zakonskog minimuma. Tužilaštvo je tvrdilo da su u godinu dana zaradili 360 tisuća kuna, braća su uvjeravala da je zarada bila nikakva, svega par tisuća kuna, a sud se na koncu odlučio za kompromisno rješenje te zaključio da su uprihodili po 50 tisuća kuna, što im je oduzeto.

Nisu poslušali očev savjet i zamijenili Porsche za "skromni" Mercedes

Nema sumnje da je pažnju policije i Uskoka privukao skupocjeni terenac. Otac je sinove savjetovao da kupe nešto manje napadno, jer će se svi pitati odakle novac. Očeva je želja bio ništa manje vrijedan Mercedes ML, no djeca su ipak poželjela nešto malo više prestiža i tako na sebe navukla tijela progona. Tko zna, možda bi se onako u masi hercegovačkih ML-ova lakše uklopili u sredinu i izbjegli neugodan postupak?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara