Direktor Vipneta Mladen Pejković od 1. kolovoza prelazi u središnjicu u Beču

 Foto: Vipnet

MLADEN PEJKOVIĆ od 1. kolovoza prelazi na funkciju Chief Technology Development Officera u kompanijskoj središnjici u Beču.

Pejković preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Mladen Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine, priopćili su iz Vipneta.

Pejković u Beč odlazi nakon 15 godina provedenih u Vipnetu, pri čemu je bio član tima koji je pokrenuo i razvijao poslovanje još u startup fazi tvrtke. Od toga je 11 godina proveo na mjestu člana Uprave i glavnog direktora za tehniku te 6 i pol godina na mjestu predsjednika Uprave Vipneta.
 
"U Vipnetu sam se zaposlio u proljeće 1999. godine u vrijeme kad kompanija još nije počela s komercijalnim radom i bila je tipičan start up. Emotivne veze s Vipnetom, stvorene na poznatom fantastičnom razvojnom putu kompanije tijekom svih ovih godina, neraskidive su i izuzetno sam ponosan što sam bio dio Vip tima koji je ostvario brojna postignuća. Polaskan sam ovom ponudom u trenutku velikih transformacija u našoj industriji i prihvaćam ju sa zadovoljstvom“, rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.
 
Pejković je karijeru u Vipnetu započeo 1999., a 2003. postao je član Uprave i glavni direktor za tehniku Vipneta. Od 2006. do 2009. Pejković predsjeda i Odborom za tehnologiju Mobilkom Austria Grupe dok 2007. postaje predsjednik Uprave Vip Operatora u Makedoniji. U Vipnet se vraća 2008. godine te uz funkciju glavnog direktora za tehniku postaje postaje predsjednik Uprave i tu je funkciju obnašao do danas.
 
Novi direktor Jiří Dvorjančanský
 
Poziciju predsjednika Uprave Vipneta od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský koji će ujedno preuzeti i poziciju člana Uprave za marketing, prodaju i službu za korisnike koju je u Vipnetu do 1. srpnja obnašao Mario Cvitković. Novi predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský dolazi iz tvrtke Telefónica Češka Republika gdje je od 2010. bio zadužen za marketinšku diviziju. Karijeru u telekom industriji započeo je 1999. kao direktor prodaje T-Mobile Češka Republika da bi 2002. postao izvršni dopredsjednik marketinške divizije te na toj funkciji ostaje do 2008. Nakon toga je promoviran u Upravu T-Mobile Njemačka GmbH gdje do 2009. također obnaša funkciju izvršnog dopredsjednika marketinške divizije. Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodne divizije prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma.
 
"Dolazak u Vipnet i Telekom Austria Grupu za mene predstavlja novi izazov i veseli me dolazak u Zagreb. Vipnet slovi kao jedna od najinovativnijih kompanija u Hrvatskoj sa snažnim fokusom na korisnika i uvjeren sam da ću sa svojim timom uspješno jačati našu poziciju na hrvatskom telekom tržištu“, rekao je Jiří Dvorjančanský, novi predsjednik Uprave Vipneta.
 
Adrian Ježina koji od 2012. obnaša funkciju člana Uprave Vipneta za cloud, multimediju i fiksni pristup, preuzima funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Vipneta.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara