Dirljiva poruka mnoge rasplakala: Ovako se najbolji prijatelj oprostio od dječaka ubijenog u Newtownu

Dirljiva poruka mnoge rasplakala: Ovako se najbolji prijatelj oprostio od dječaka ubijenog u Newtownu

Foto: Twitter

"JACK, ti si moj najbolji prijatelj. Zajedno smo se zabavljali. Nedostajat ćeš mi. Bit ćeš u mojim molitvama. Volim te Jack", poruka je kojom se od jedne od najmlađih žrtava pokolja u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu, šestogodišnjeg Jacka Pinte, oprostio njegov najbolji prijatelj John.

Iako je ovo samo jedna od dirljivih poruka u znak sjećanja na žrtve mahnitog pohoda 20-godišnjeg Adama Lanze, brzinski se proširila internetom nakon što ju je uz zajedničke fotografije dječaka na svom Twitter profilu objavila reporterka USA Today, Yamiche Alcindor. Dirljiva poruka mnoge je rasplakala. Jack je, podsjetimo, pokopan u ponedjeljak, kao jedna od prvih žrtava od koje su se stanovnici donedavno mirnog američkog gradića oprostili.

"Ono što se dogodilo u Newtownu ne može biti Božja volja"

Poznata američka kolumnistica Ina Hughs pokolj u Newtownu prokomentirala je riječima: "Ono što se dogodilo proteklog petka u Newtownu postaje stara priča. I, ukoliko se političari i birači ne povedu zdravim razumom kad je u pitanju kontrola oružja, i mi i oni dijelimo odgovornost za ova ubojstva. Postat ćemo mentalno bolesna nacija ukoliko nastavimo biti prestravljeni, a istovremeno nemamo dovoljno hrabrosti kako bi prekinuli talačku krizu u kojoj nas drže lobiji koji promiču vatreno oružje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U svojoj kolumni, između ostalog, za one koji tvrde kako im oružje u kućama treba za zaštitu navodi i sljedeći statistički podatak: Oružje u obiteljskoj kući 12 puta češće dovodi do smrti člana obitelji negoli uljeza i značajno povećava šanse za samoubojstva.

"Ono što se dogodilo u Newtownu zasigurno nije Božja volja, ali je li naša? Ako je odgovor na to pitanje `ne`, onda ćemo po tom pitanju nešto i učiniti", poručila je Hughs.

Obama za zabranu prodaje i proizvodnje nekih modela jurišnih pušaka

Američki predsjednik Barack Obama poduprijet će prijedlog zakona jedne demokratske senatorice o zabrani prodaje, proizvodnje, distribucije i uvoza određenih modela jurišnih pušaka, priopćila je Bijela kuća. Taj savezni zakon donesen je 1994. godine, a istekao je 2004. godine. Kongres ga kasnije nije obnovio.

"Predsjednik podupire prijedlog da se ponovno uvede zakon koji bi zabranio posjedovanje oružja", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney. Prema prijedlogu na listi zabranjenog oružja bili bi poluautomatski pištolji i puške, te sve oružje sa spremnicima s više od 10 metaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara