Diskrecija iznad života: Drogiranu djevojku ostavio da umre na stubištu zgrade 100 metara od bolnice!

Ilustracija: Jakov Prkić/Cropix

SPLITSKA policija rasvjetlila je misterioznu smrt 28-godišnje konobarice iz Zagreba, koja je koncem prošlog mjeseca pronađena u komi na stubištu zgrade u Spinčićevoj ulici, u kojoj je imala iznajmljeni stan, o čemu je Index već pisao.

Otkrilo se kako je te večeri bila u društvu 44-godišnjaka te da je zajedno s njim konzumirala amfetamin. Nakon što joj je pozlilo, 44-godišnjak ju je prebacio vozilom iz Rogoznice do Splita. Prešli su gotovo 100 kilometara, ali uzalud, kako se pokazalo.

Diskrecija iznad života

Valjda u želji da sačuva diskreciju jer je oženjen, ostavio ju je na stubištu zgrade, premda je bio svjestan da je djevojci nužno trebala liječnička pomoć. Olako je smatrao da joj se neće ništa dogoditi, zaključila je policija pa su ga priveli na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za prouzročenje smrti iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je umrla u bolnici 3. rujna nakon moždanog krvarenja. Tragedija je velika jer je zgrada u kojoj je nađena 28-godišnjakinja svega 100 metara udaljena od kapije splitske bolnice. Nakon smrti, Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju kako bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo.   

Osumnjičeni je, inače, suprug odvjetnice, koju smo pitali za komentar. "Ništa ne znam o ovom slučaju", kratko je kazala.

Pola dana u komi na stubištu

Splitska policija radila je slučaj u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, koje je naložilo privođenje. Pretpostavlja se da će zatražiti istražni zatvor kako osumnjičeni ne bi ometao istragu utjecajem na svjedoke.

Od velike je pomoći u istrazi bila video snimka nadzornih kamera. Na snimci se jasno vidi kako osumnjičeni nosi djevojku koja nije bila u stanju samostalno hodati. Pronašli su je stanari nakon što je pola dana provela u komi na stubištu. Zgrada, naime, ima problema s papirima pa je u upotrebi svega par stanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara