Djeca s poplavljenih područja preko Crvenog križa na besplatnom ljetovanju

Djeca s poplavljenih područja preko Crvenog križa na besplatnom ljetovanju

Foto: HCK

OSIM novčane i materijalne pomoći koju Hrvatski Crveni križ osigurava za osobe pogođene poplavama u svibnju ove godine, društva Crvenog križa su u svojim objektima u gradovima na obali, u suradnji s lokalnim zajednicama, organizirala besplatna ljetovanja za djecu iz poplavljenih područja, priopćila je ta humanitarna organizacija.

U Puli je tjedan dana organiziranog odmora provelo 126 učenika osnovne i srednje škole iz Gunje kao i 80 djece iz Prijedora u Bosni i Hercegovini. Ljetovanje za djecu s poplavljenih područja Slavonije i Bosne i Hercegovine organizirali su Učenički dom Pula i Gradsko društvo Crvenog križa Pula u suradnji s Gradom Pula i Istarskom županijom.

Na Fratarskom otoku kraj Pule, u organizaciji udruge “Pokloni mi budućnost” gdje su bila smještena djeca s poplavljenih područja Slavonije (60-tak djece), volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Pula organizirali su radionice te uz pomoć grada Pule dijelili međuobroke.

U odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Solin ugošćeno je 92 djece s poplavljenih područja iz Rajevog Sela, Gunje, Posavskih Podgajaca, Drenovaca, Račinovaca, Komletinaca, Županje i Otoka. Boravak djece omogućili su Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split i Gradsko društvo Crvenog križa Solin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Centru za edukaciju, odmor i rekreaciju Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Selcu je boravilo 40 učenika osnovnih škola iz Gradišta i Cerne te škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje.

U suradnji sa Savezom izviđača Zagreb Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb organiziralo je kampove za 100 djece na sedam lokacija uz rijeke Mrežnicu, Koranu i Kupu te u Jablancu i Pakoštanima. Crveni križ sudjeluje u donaciji prehrane, vode i higijenskih potrepština za potrebe održavanja kampova.

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Pakrac u odmaralištu na Viru krajem kolovoza i početkom rujna boravit će 34 djece s posebnim potrebama - članovi Udruge “Zvjezdice” iz Gunje.

Na zamolbu Društva "Naša djeca" iz Virja, Hrvatski Crveni križ omogućio je u Selcu sedmodnevni boravak petero djece iz područja pogođenog poplavama.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka organiziralo je odlazak 21 djeteta iz Gunje, Drenovaca i Soljana na desetodnevni odmor i oporavak u Dječje odmaralište u Splitu. Financijska sredstva za boravak djece u Splitu osigurao je Grad Osijek, a djeca su upućena prema preporuci Centra za socijalnu skrb Osijek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara