Dječak iz Doma za odgoj djece i mladeži u nemilosti nastavnice, cijelu godinu ne pušta ga u učionicu

Screenshot: Street View

OSNOVNA škola Augusta Šenoe iz Osijeka prijavila je svoju djelatnicu Anticu Kelavu koja je cijele školske godine učeniku osmog razreda I.P. nije dopuštala pristup u učionicu, piše Glas Slavonije.

Ravnatelj škole, Krešimir Ćosić, kazao je i kako je u njenom slučaju bilo i niz drugih ozbiljnih propusta, no najviše ga zabrinjava to što se ponašanjem prema dječaku I.P. krše prava djeteta.

"Nikada nismo imali takav slučaj, ni ja osobno, ni stariji kolege, stoga tražimo pomoć stručnih službi koje su nam na raspolaganju, a nakon njihova odgovora moći ćemo postupati", izjavio je Ćosić.

Antica Kelava predaje kemiju pa je tako I.P. svaki put morao napustiti nastavu kada je došlo vrijeme tog predmeta.

"Nisam nikada čuo da se netko tako postavio prema nekom učeniku, posebice kad je riječ o mirnom, povučenom dečku kao što je moj štićenik. Kod nas je zbog socijalnih razloga, a ne zbog problematičnosti, i mogu reći da ovo mirno podnosi, samo mu nije jasno, kao ni drugima, zbog čega se tako postavila prema njemu. I prekjučer se povukao, otišao s nastave, s koje ga samo ona redovito i bez ikakva razloga, tjera. Ima podršku cijele ustanove, što mu puno znači" ispričao je za Glas Slavonije Damir Sitar, dječakov odgojitelj u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek.

Roditelji djece i ranije su prijavljivali profesoricu kojoj su do penzije ostale samo dvije godine. Jednom je izgubila radne bilježnice učenika za što je njih optužila i naposljetku im podijelila jedinice, a ravnatelj kaže i kako je retroaktivno upisivala ocjene. OŠ Augusta Šenoe prijavila je Anticu Kelavu Prosvjetnoj inspekciji, Agenciji za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljici za djecu te policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara