Dodik nahuškava Nikolića: Predsjednik mora podići pripravnost vojske i pokazati snagu Srbije

Dodik nahuškava Nikolića: Predsjednik mora podići pripravnost vojske i pokazati snagu Srbije

Foto: AFP

"NEMAM ja što biti zadovoljan ili nezadovoljan rezultatima izbora u Srbiji. Interesira me samo stabilna, jaka i sve jača Srbija. Mogu imati osobne preferencije, ali poštujem odluku većine njenih građana. I vjerujem da će se vlada ubrzo formirati", kazao je Milorad Dodik u intervjuu za NIN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje bi li podržao stav novoizabranog predsjednika Srbije za upotrebom sile u borbi za očuvanjem teritorijalnog integriteta Srbije, Dodik je odgovorio kontrapitanjem : "Zašto postoji vojska nego da brani državu?".

"Ali kada je riječ o Kosovu, ono je na političkom terenu i nitko lud ne bi sad slao vojsku na Kosovo. Nitko nije takav avanturist i ne vjerujem da je Nikolić to mislio. Mislim da je racionalan u tom pogledu. Ja bi na njegovom mjestu podigao pripravnost vojske i učinio neke stvari da manifestiram snagu države. Ne bih samo sjedio i čekao da me netko zovne iz Bruxellesa, SAD-a i traži moje mirovanje. Netko bi zbog toga možda htio pregovarati upravo o sjeveru Kosova", poručio je Dodik u razgovoru za NIN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara