Dodik opet poziva na neovisnost Republike Srpske: Srbi u BiH nisu slobodni

Dodik opet poziva na neovisnost Republike Srpske: Srbi u BiH nisu slobodni

Foto: poskok.info

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je u petak obilježavanje 72. obljetnice bitke na Kozari za ponovno promicanje zamisli o odcjepljenju tog entiteta od Bosne i Hercegovine i njegovu pretvaranju u neovisnu državu.

Na Mrakovici, gdje je upriličeno središnje obilježavanje podsjećanja na veliku bitku iz 1942. godine u kojoj su njemačke i kvislinške snage pokušale uništiti glavninu partizanskih postrojbi, Dodik je ocijenio je to bila tek jedna epizoda u borbama za slobodu kakve se vode i danas, a jedna od njih, kako je kazao, usmjerena je ka neovisnosti RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana nastavlja se borba za slobodu na simboličan način da se očuva identitet naroda i ojača RS da bi se u najvećem mogućem kapacitetu predala budućnosti i da bi jednoga dana u očekivanoj konstelaciji međunarodnih i drugih okolnosti mogla proglasiti nezavisnost", izjavio je Dodik.

Istodobno je ustvrdio kako Srbi u BiH danas nisu slobodni "Morat ćemo se jednog dana riješiti te neslobode koja se zove BiH", izjavio je Dodik.

Dodik već godinama promiče zamisao o osamostaljenju srpskog entiteta u BiH a o tome je govorio i u nizu istupa tijekom nedavnom obilježavanja sto godina od Sarajevskog atentata. Na takve njegove istupe predstavnici međunarodne zajednice u BiH uglavnom su prestali reagirati no to i dalje izaziva oštre osude pretežito bošnjačkih političara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara