Dodikov SNSD bojkotira Zastupnički dom, traže smjenu potpredsjednika

Dodikov SNSD bojkotira Zastupnički dom, traže smjenu potpredsjednika

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Republike Spske i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da će zastupnici njegove stranke bojkotirati sjednice Zastupničkog doma parlamenta BiH dok ne bude smijenjen potpredsjednik toga doma Šefik Džaferović kojega srpske vlasti i dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo optužuju za zločine nad Srbima za vrijeme rata.

"SNSD se neće vratiti u parlament sve dotle dok se Džaferović nalazi u vodstvu parlamenta", rekao je Dodik, čiju izjavu prenose mediji u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je optužio Džaferovića, koji je bio u zapovijednom lancu bošnjačke Armije BiH, da je znao za ratne zločine nad Srbima u mjestu Vozući kod Zavidovića na sjeveroistoku zemlje gdje su mudžahedini ritualnim odsjecanjem glava likvidirali više zarobljenih vojnika. Dodik je pojasnio da Džaferovića ima zapovjednu odgovornost jer je bio visoki policijski dužnosnik na teritoriji u kojoj su bili mudžahedini.

Dodik je teško optužio čelnika Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića da štiti ubojice nad Srbima jer je u koaliciji s Džaferovićevom Stranci demokratske akcije.

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podnio je ovoga tjedna Državnom odvjetništvu BiH više tisuća stranica, kako tvrdi, povjerljivih dokumenata u kojima se po njegovim tvrdnjama rasvjetljuju zločini nad Srbima tijekom rata. Kebo je izjavio da je Džaferović, po njemu dostupnim dokumentima bio nazočan ubojstvu jednoga zarobljenog srpskog civila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara