Dogradonačelnica Pule: Građani koji nemaju djecu radije imaju ukrašen grad nego niže cijene vrtića

Dogradonačelnica Pule: Građani koji nemaju djecu radije imaju ukrašen grad nego niže cijene vrtića

Screenshot: HRT

CIJENE pulskih vrtića su povećane jer, objasnili su čelnici, u gradskoj blagajni ima manje novca zbog porezne reforme Vlade. No, istodobno Grad Pula je za blagdansko uređenje grada potrošio dva milijuna kuna, piše portal iPress.

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci ima opravdanje za toliko trošenje.

"Dječji vrtić pohađa preko 2000 djece. Međutim, neki građani koji nemaju djecu u vrtiću smatraju da bi trebali imati ukrašen grad. Stvar je u tome da treba uskladiti sve potrebe", rekla je za HTV Puh Belci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prljave pelene pred poglavarstvom

Majke revoltirane povećanjem cijene vrtića i ukidanjem drugih prava i olakšica, prošli su tjedan ispred gradske Palače ostavile rabljene pelene i otvoreno pismo Borisu Miletiću i gradskim vijećnicima, u kojemu traže da se vrate ukinuta prava djece, a minus u gradskoj blagajni ne pokriva preko leđa roditelja. O njihovim zahtjevima se nitko nije očitovao.

Nezadovoljni roditelji od Grada Pule još jednom traže da smanje cijene vrtića za iznos obroka kad dijete nije prisutno u vrtiću (bolest, godišnji odmori) te vraćanje dosadašnje subvencije prijevoza osnovnoškolcima, vraćanje 20 posto popusta u plaćanju vrtića na drugo dijete, poticajniju natalitetnu politiku Grada – 500 kuna za svako rođeno dijete je premalo i vraćanje popusta od 50 posto u cijeni vrtića za korisnike dječjeg doplatka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara