Dolina Neretve dobila tematsku turističku cestu s 55 istaknutih točaka

Dolina Neretve dobila tematsku turističku cestu s 55 istaknutih točaka

Ilustracija: Public domain/Wikipedia

"NERETVA dolina života'' nova je tematska turistička cesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je u petak u Opuzenu proglasio župan Nikola Dobroslavić.

Riječ je o projektu jačanja ruralne turističke ponude na krajnjem jugu Hrvatske, a na trasi je 55 istaknutih točaka, od vinarija, ambijentalnih restorana, ruralnog smještaja, kušaonica pa do mjesta održavanja manifestacija itd.

Župan Nikola Dobroslavić na svečanosti proglašenja ceste u Opuzenu istaknuo je kako takvi projekti pokazuju veliki potencijal i kvalitetnu turističku ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Vjerujem da će se zajedničkim radom, kao što se zajedno radilo i na uspostavi same staze, ta ponuda i dalje nadograđivati'', rekao je župan Dobroslavić.

Svi sudionici zastupljeni su u turističkoj dvojezičnoj brošuri na hrvatskom i engleskom jeziku, koja uz kartu, kratko objašnjenje i informativne podatke služi kao vodič turistima u Neretvi.

Brošure su u većim količinama podijeljene turističkim zajednicama s područja Neretve, a napravljen je i zaštitni znak kojem je u prvom planu tradicionalna neretvanska lađa. Cesta ''Neretva dolina života'', druga je tematska turistička cesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prva ''Pelješac- vinsko carstvo'', proglašena je prošle godine.

Uspostave turističkih cesta financiraju se novcima iz EU fondova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara