Drama u Hvaru zbog puta: Bracanovići šakama, nogama i kosirom nasrnuli na obitelj Fio

Drama u Hvaru zbog puta: Bracanovići šakama, nogama i kosirom nasrnuli na obitelj Fio

Foto: FAH

DRAMA u Hvaru. Cvjetko Bracanović, kojem su nekoliko puta sudili zbog droge i krađa, njegov brat Tonči i otac Luki napali su Šimuna Marka Fija, njegovog starog oca i majku, i to nakon što su počeli stavljati blokete i praviti zid na putu ispred njihovih kuća.

Prva je nastradala Šimunova majka koja je sjela na jednu bloketu, a potom i njezin suprug te sin.

"Bacili su me na pod i počeli cipelariti"

"To je put kojim se svi koriste zadnjih 40 godina, no naši susjedi Bracanovići počeli su ga svojatati. U dva navrata blokirali su put, a danas su počeli stavljati blokete. Išao sam do policije to prijaviti, a oni su mi kazali kako je majka već zvala jer su je napali. Zatekao sam je u kući. Htjeli su je zadržati na promatranju, no ona se vratila kući. Luki Bracanović bacio ju je na pod. Došao sam do bloketa i zatražio sam od njih da ih uklone. Izletio je Tonči sa kosirom. Ja sam se povlačio, a onda je sa strane došao Cvjetko. Nisam ga ni vidio. Udario me i bacio na pod. Tada su sva trojica navalili i počeli me cipelariti. Susjedi su vrištali, ali nitko se nije usudio reagirati. U to je došao moj otac, i njega su napali. Dobio je dva udarca nogom u glavu. Kada sam se ja podigao, pobjegli su", ispričao nam je Šimun Marko Fio.

Sa ocem ide u bolnicu u Split jer se strahuje da mu je u napadu Bracanovića ozlijeđena slezena.

Prekršajne prijave za Bracanoviće, ali i za oca i sina Fija

Policija nam je potvrdila da su u 13.42 sati zaprimili dojavu da je napadnuta Šimunova majka i da su tri osobe zatražile liječničku pomoć. Priveli su oca i sina Bracanovića, no pušteni su nakon razgovora u policiji. Prijavili su ih za prekršaj, ali ne samo njih već i drugog brata Bracanovića, kao i oca i sina Fija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara