Drama u kineskom zrakoplovu: Šestoricu otmičara s bombom svladali putnici i posada

Drama u kineskom zrakoplovu: Šestoricu otmičara s bombom svladali putnici i posada

Ilustracija: Arhiva

PUTNICI i posada spriječili su otmicu kineskog zrakoplova od strane šestorice otmičara u nestabilnoj regiji Xinjiang.

Kineski državi mediji su izvijestili da je šestero ljudi na letu zrakoplova Tianjin Airlinesa iz Hotana u Urumqi pokušali "nasilno" preuzeti deset minuta nakon polijetanja. Proteklih godina je u toj regiji zabilježeno nekoliko sukoba lokalnih muslimana Ujgura i kineskih imigranata Han. Vlasti redovito za to nasilje krive ujgurske separatiste koji žele nezavisnost Xinjianga.

U zrakoplov unijeli bombu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik vlade provincije je kazao da su šestorica otmičara bili Ujguri. "U ovom trenutku još ne znamo svrhu otmice", kazao je glasnogovornik, piše Telegraph. Otmičare su ubrzo svladali putnici i posada zrakoplova, a u tom sukobu je ozlijeđeno sedam ljudi. Avion se vratio u zračnu luku u Hotanu, a šestorka je uhićena.

Anonimna žena je na Twitteru, pozivajući se na očevica iz zrakoplova, napisala da su otmičari odmah krenuli prema kokpitu, no vrata su bila zaključana. "Jedan zaštitar je ozlijeđen. U zrakoplov su unijeli bombu veličine nogometne lopte", napisala je žena na Twitteru te dodala kako je policija pronašla i sedmog sudionika otmice. Policija nije komentirala te informacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara