"Dubrovnik se probudio": Organizatori zadovoljni odazivom na prikupljanje potpisa za referendum o golfu na Srđu

"Dubrovnik se probudio": Organizatori zadovoljni odazivom na prikupljanje potpisa za referendum o golfu na Srđu

Foto: Tonči Plazibat/Cropix

U DUBROVNIKU je počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izgradnji golf terena na Srđu. U 15 dana svoje potpise treba dati oko 8.000 Dubrovčana da bi se referendum raspisao, a iz građanske inicijative "Srđ je naš" zadovoljni su današnjim odazivom.

> HRT zaustavio emitiranje jingla Inicijative "Srđ je naš" kojima se Dubrovčane poziva na referendum

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po nekakvim saznanjima s popisnih mjesta, jako smo zadovoljni i čini se da se Dubrovnik zaista probudio, da je jako puno ljudi dalo svoj potpis bez obzira na to jesu li za projekt ili protiv", rekla je Mariela Marković iz građanske inicijative "Srđ je naš" i organizacijskog odbora za raspisivanje referenduma.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić jutros je također dao svoj potpis za raspisivanje referenduma, a na nedavno održanom javnom uvidu u ovaj projekt Vlahušić je podržao izgradnju golf terena i svih pratećih sadržaja.

Inače, referendumsko pitanje kojeg predlaže inicijativa "Srđ je naš" je "Jeste li za usvajanje UPU-a kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou Srđ?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara