Dva vozila hrvatskih tablica među ukradenima u BiH

Dva vozila hrvatskih tablica među ukradenima u BiH

Foto: bih-x.info

POLICIJA u Bosni i Hercegovini je razbijajući lanac automafije u istočnoj Bosni otkrila da su dva vozila s hrvatskim prometnim oznakama među ukradenima za koje su pronađene i djelomično uništene prometne pločice.

Kako su u subotu izvijestili tiskani mediji u BiH, pripadnici državne policijske agencije SIPA-e su, nastavljajući ranije započetu akciju, otkrili više od 80 prometnih pločica ukradenih vozila među kojima su i dvije s oznakama vozila Republike Hrvatske. Prometne pločice koje su bile savijene i spaljivane pronađene su na širem području Sokoca u istočnoj Bosni.

Na fotografijama koje je dostavila SIPA vide se prometne pločice dva vozila iz Dubrovnika i Pule te više vozila s prometnim oznakama Bosne i Hercegovine kao i drugih europskih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za HINA-u rekla glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić, dva vozila Hrvatske, za koja su pronađene i prometne pločice, su ranije ukradena na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Do sada su pripadnici SIPA-e, navodi se u priopćenju, utvrdili vlasnike 42 ukradena vozila čije su prometne pločice pronađene, kao i vlasnike devet vozila s kojih su otuđene samo prometne pločice. Provjere za ostatak pronađenih pločica traju.

Pripadnici više policijskih agencija u BiH do sada su u akciji koja je počela 8. srpnja uhitili četiri osobe, a u pretresima i pregledima pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje te tri čitava vozila, za koje postoji sumnja da su ih u prethodnom razdoblju ukrali pripadnici organizirane kriminalne skupine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara