Dvije 15-godišnjakinje iz Srbije osumnjičene za stotine krađa po Francuskoj

Dvije 15-godišnjakinje iz Srbije osumnjičene za stotine krađa po Francuskoj

Foto: Google maps

FRANCUSKO pravosuđe pokrenulo je postupak protiv dviju djevojaka "koje kažu da su iz Srbije", pod sumnjom da su počinile više stotina krađa na sjeveru Francuske, doznaje se u četvrtak od više izvora.

Po prvim rezultatima istrage, malodobnice, kojima je petnaestak godina, žive u šatorskom naselju u Seine-Saint-Denisu, u pariškom predgrađu a krale su nakit i gotovinu.

U srijedu su izvedene pred sud koji je istog dana pokrenuo istragu zbog provalnih krađa, rekao je državni odvjetnik u Cambraiju Jerome Marilly.

"Istraga obuhvaća više stotina provalnih krađa počinjenih u četiri godine", rekao je izvor blizak istrazi za agenciju France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djevojke su pred istražiteljima priznale da su počinile stotine krađa u okolici Lillea, rekao je Marilly.

Znale su počiniti i "desetak krađa na dan", kazao je državni odvjetnik koji je pak naveo da je riječ o dvogodišnjem razdoblju.

Čini se da pripadaju "organiziranoj profesionalnoj mreži jer je ustanovljeno da su ih odrasle osobe ostavljale na određenim mjestima radi krađe", dodao je.

"Problem je što neprestano mijenjaju iskaz", istaknuo je Marilly.

Puštene su na slobodu, ali su pod sudskim nadzorom i ne smiju napustiti francuski teritorij te se svakog tjedna moraju javljati u najbližu policijsku postaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara