Džihadisti Islamske države zauzeli nalazište plina u Siriji i pritom ubili 23 osobe

Džihadisti Islamske države zauzeli nalazište plina u Siriji i pritom ubili 23 osobe

Screenshot: Google Maps

DŽIHADISTI Islamske države (IS) zauzeli su nalazište plina u blizini arheološkog nalazišta Palmire u središtu Sirije, izvijestili su sirijski Opservatorij za ljudska prava i guverner pokrajine Homs.

Opservatorij sa sjedištem u Londonu prenosi da su pripadnici Islamske države u četvrtak ujutro s nekoliko strana napali nalazište plina u Šaru, istočno od Palmire, ubivši pritom 23 osobe zadužene za sigurnost i zaštitu tog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sudbina 340 članova snaga nacionalne obrane, čuvara, zaposlenika i inženjera koji su se nalazili na nalazištu plina, nepoznata je. Pretpostavlja se da su zatočeni, oteti ili ranjeni tijekom operacije. To je najveća akcija IS-a dosad", rekao je voditelj Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Informaciju o akciji IS-a za AFP je putem interneta potvrdio glasnogovornik džihadističke skupine Abu Bilal. Kazao je da je u operaciji smrtno stradalo i 12 džihadista. "Počelo je samoubilačkim napadom, a potom smo zauzeli osam kontrolnih točaka te na kraju i nalazište plina. Na drugoj strani ima više desetaka mrtvih", kazao je Bilal.

Informaciju o napadu u Homsu potvrdio je i guverner pokrajine, Talal Barazi. "Naoružana skupina muškaraca u srijedu navečer zauzela je jednu plinsku postaju, nakon čega smo izgubili kontakt s trojicom tehničara koji su se ondje nalazili. Vojne snage nastoje vratiti kontrolu nad cijelim tim područjem", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara