Egipatsko Muslimansko bratstvo odbacilo Kerryjeve optužbe da su "ukrali revoluciju"

Egipatsko Muslimansko bratstvo odbacilo Kerryjeve optužbe da su "ukrali revoluciju"

Foto: Guliver image/Getty images

EGIPATSKO Muslimansko bratstvo odbacilo je u petak optužbe američkog državnog tajnika da su "ukrali revoluciju", optužujući zauzvrat SAD da je podržao i sudjelovao u svrgavanju predsjednika Muhameda Mursija.

Optužbe Johna Kerryja "poništavaju stvarnost", ocjenjuje u priopćenju Mahmud Husein, glavni tajnik Bratstva koje se nalazi u Kataru dok nove vlasti nastavljaju represiju islamista.

U srijedu je Kerry ocijenio da "momci s Trga Tahrir", epicentra pobune koja je otjerala s vlasti Hosnija Mubaraka 2011., "nisu bili motivirani bilo kakvom religijom ili ideologijom pa je revoluciju ukrao najbolje organizirani entitet u cijeloj zemlji: Bratstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muslimansko bratstvo ušlo je u parlament i u predsjedništvo zahvaljujući transparentnim izborima organiziranim pod prijelaznom vojnom vlašću nakon odlaska Mubaraka, na koje je nekadašnji američki predsjednik Jimmy Carter došao kao promatrač", uzvratio je Husein.

Osuđujući SAD "koji promovira demokraciju i slobodu kod sebe a najveći su podržavatelji diktature i represije sloboda u Egiptu", Husein optužuje američku administraciju da je "podržala i sudjelovala" u "državnom udaru" na Mursija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara