Eksplodirao vrelovod u centru Zagreba: "Kamenje je sukljalo, bilo je puno dima i pare"

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZAGREPČANE koji žive u centru grada danas ujutro uznemirila je jaka eksplozija.

Eksplodirao je vrelovod kod hotela Westin oko 6.30 sati, a na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Policija je priopćila da su na teren izašli djelatnici toplane te da su oštećeni autobus i osobni automobil. Zbog eksplozije oštećena su i stakla na obližnjem casinu.

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je parovodna cijev koja je rano jutros puknula ispred hotela Westin opskrbljivala samo taj hotel.

U priopćenju toga ureda stoji da je jutros u 6 sati i 31 minutu na broj 112 dojavljeno puknuće parovodne cijevi u zagrebačkoj Jukićevoj ulici, ispred hotela Westin. Odmah po dojavi, na teren je izašla zagrebačka polijcija i djelatnici HEP-a Toplinarstvo te je utvrđeno da je pukla parovodna cijev koja opskrbljuje samo hotel a sanacija je u tijeku. Promet se Jukićevom odvija normalno, a u tijeku je policijski uviđaj.

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba ima pak više intervencija zbog uklanjanja drveća i granja s prometnica.

HEP istražuje uzrok puknuća cijevi, potrošači nemaju razloga za brigu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HEP istražuje zbog čega je jutros u 6.30 došlo do puknuća parovodne cijevi koja toplinskom energijom opskrbljuje hotel Westin u Zagrebu u Ulici Izidora Kršnjavog. Poručuju kako se opskrba toplinskom energijom ostalih potrošača u Zagrebu odvija kontinuirano i bez poteškoća.

Odmah nakon zaprimljene prijave, djelatnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. su obustavili isporuku pare za hotel te su pristupili hitnoj sanaciji puknuća cijevi.

Uzrok puknuća još se utvrđuje, a najizglednije je da je isto izazvano uslijed izlijevanja velike količine hladnih oborinskih voda s kolnika na parovodnu cijev visoke temperature, zbog čega je došlo do naglog pothlađivanja radne čelične cijevi i time uzrokovanog porasta tlaka, što je dovelo do puknuća cijevi.

Očevidac eksplozije u Zagrebu: Kamenje je sukljalo, a od pare se nije ništa vidjelo

Nakon što je jutros na parkiralištu zagrebačkog hotela Westin puknuo vrelovod, na teren su izašli djelatnici toplane. Uslijed puknuća oštećena su dva autobusa i dva osobna automobila, no ozlijeđenih, na sreću, nema. Jedan od prvih očevidaca, Marko Anđel ispričao nam je da se u 6 sati i 15 minuta čula velika eksplozija.

"Čula se velika eksplozija, izletio je komad asfalta u zrak, počelo je kamenje sukljati, užasno je velika para bila i čuo se grozan zvuk. To se čulo ulicama daleko. Bilo je puno dima i pare, bilo je puno blata, špricalo je blato van po okolnim autima i autobusima, a kako je vjetar puhao tako je paru nosilo da se nije vidjelo. Oštećen je asfalt, autobus, par automobila, casino, a vidite i sami kakva je grozna situacija", rekao je Anđel.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara