Eksplozija bombe u hotelu u Sjevernoj Irskoj, nema žrtava

Eksplozija bombe u hotelu u Sjevernoj Irskoj, nema žrtava

Foto: Guliver image/Getty images

U ČETVRTAK kasno navečer eksplodirala je bomba u hotelu u Sjevernoj Irskoj, no žrtava nema, izvješćuje u petak Reuters i navodi riječi političara da se radi o pokušaju da se ta britanska provincija ponovo uvuče u krvavi sukob katolika i protestanata.

Eksplozivna naprava skrivena u sportskoj torbi bačena je na recepciji luksuznog hotela Everglades u Londonderryju, a eksplozija je izazvala požar. Osoblje je uspjelo evakuirati goste prije eksplozije, "nesumnjivo spriječivši tragediju", kazao je glasnogovornik policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovo je prvi napad u Sjevernoj Irskoj od bombaškog napada na trgovački centar u studenom i za sada nitko nije preuzeo odgovornost ili objasnio zašto je meta bio hotel.

"Toliko puno ljudi radi na tome da ovaj grad krene naprijed, ali oni koji stoje iza ovoga pokušavaju nas vratiti u najgora vremena", kazao je član parlamenta Mark Durkan iz republikanske stranke SDLP.

Zamjenik prvog ministra Sjeverne Irske, Martin McGuinnss iz SinnFeina, nekada jedna od vodećih osoba IRA-e, osudio je napad i poručio da oni koji žive u prošlosti neće zaustaviti napredak njegovog rodnog Londonderryja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara