Ericsson Nikola Tesla u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 49,3 milijuna kuna, pad od 44%

Ericsson Nikola Tesla u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 49,3 milijuna kuna, pad od 44%
 Ilustracija: Ericsson NT
 
ERICSSON Nikola Tesla objavio je danas rezultate poslovanja za prvo polugodište.
 
Prihodi od prodaje manji su 3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznose 656,2 milijuna kuna. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 30%, izvoz na Ericssonovo tržište 45%, dok izvoz na ostala tržišta sudjeluje s 25%.
 
Na području mrežne infrastrukture ostvareno je 360,7 milijuna kuna (55% ukupnih prihoda od prodaje), na području profesionalnih usluga 270,9 milijuna kuna (41% ukupnih prihoda od prodaje), a u segmentu rješenja podrške 24,6 milijuna kuna (4% ukupnih prihoda od prodaje).
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bruto dobit iznosi 98,1 milijun kuna, što je smanjenje od 23% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Bruto marža bilježi pad na 15% prvenstveno zbog pritiska na cijene te investicija u razvoj novih proizvoda i usluga.
 
Prodajni i administrativni troškovi bilježe porast u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznose 51,1 milijun kuna, što je posljedica aktivnosti usmjerenih na nove poslovne prilike, objašnjavaju iz kompanije.
 
Uslijed smanjenja bruto marže i laganog povećanja operativnih troškova, operativna dobit bilježi pad od 42% te iznosi 48,8 milijuna kuna.
 
Dobit od financijskih aktivnosti smanjena je na 0,5 milijuna kuna  kao posljedica manjih prihoda od kamata te negativnih tečajnih razlika.
 
Neto dobit smanjena je 44% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 49,3 milijuna kuna. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara