Europska banka za obnovu i razvoj Raiffeisen Leasingu odobrila kredit u iznosu od 25 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvoj Raiffeisen Leasingu odobrila kredit u iznosu od 25 milijuna eura

Foto: EBRD / facebook

EUROPSKA banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je tvrtki Raiffeisen Leasing d.o.o. kredit u iznosu od 25 milijuna eura. Sredstva su namijenjena širenju pružanja usluga leasing financiranja malim i srednjim hrvatskim poduzećima.

Raiffeisen Leasing d.o.o. je četvrta po veličini leasing tvrtka u Hrvatskoj s fokusom na sektor malog poduzetništva. Sredstva iz EBRD kredita će se usmjeriti na lokalna poduzeća s naglaskom na leasing opreme, lakih komercijalnih vozila, kamiona, prikolica i brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovo je treći kredit koji je EBRD odobrio u sklopu programskog okvira za leasing društva kojeg je Banka osnovala u svibnju 2014. godine. Cilj ovog programskog okvira je pružanje podrške u daljnjem razvoju hrvatskih leasing tvrtki osiguravajući sredstva za dugoročno i srednjeročno financiranje mikro, malih i srednjih poduzeća.

Poticanje gospodarskih aktivnosti

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, je izjavila: “U uvjetima kad mnoga mala i srednja poduzeća imaju limitiran pristup klasičnim oblicima financiranja, leasing predstavlja privlačnu i vrijednu alternativu. Izuzetno nam je drago što ćemo u suradnji s vodećom leasing tvrtkom kao što je Raiffeisen Leasing ojačati ulogu leasinga u hrvatskom privatnom sektoru. Bolja dostupnost sredstava potaknut će poduzetničke aktivnosti i tako pokrenuti gospodarski rast zemlje”.

“Ovo je četvrti takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, što potvrđuje da nas je EBRD prepoznao kao pouzdanog partnera. Još je značajnija potvrda važnosti operativnog i financijskog leasinga za financiranje malog i srednjeg poduzetništva. Vjerujemo da su mala i srednja poduzeća ključni pokretač gospodarskog rasta u Hrvatskoj, i mi imamo aktivnu ulogu u razvijanju njihovih potencijala, " rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara