Eurozastupnica Petir pisala EK : Pomozite Hrvatskoj, pogođeni smo embargom protiv Rusije

Foto: FAH

ZASTUPNICA u Europskom parlamentu Marijana Petir uputila je danas zamolbu predsjedniku Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Czeslawu Siekiereskom da se zauzme kod Europske komisije da se osigura pomoć i za proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda te proizvođače mandarina koji su u Hrvatskoj također pogođeni odlukom Rusije o zabrani uvoza poljoprivrednih proizvoda iz zemalja EU.

U posebnom priopćenju iz ureda europarlamentarke Petir naglašava se da je Europska komisija odobrila pomoć do 125 milijuna EUR-a za proizvođače jabuka, paradajza, karfiola, gljiva, grožđa, krastavaca, jagoda i crnog ribizla koji su najteže pogođeni ruskim embargom uvoza poljoprivrednih proizvoda.
 
"S obzirom na ukupnu gospodarsku situaciju u RH koja se već šestu godinu nalazi u recesiji, molim da se zauzmete da se uz već poduzete mjere za kvarljivo voće i povrće, a koje se primjenjuju od 18. kolovoza 2014. godine,  svakako što prije uključe i mjere za mandarine i mliječne proizvode“, napisala je hrvatska zastupnica Marijana Petir u svom dopisu predsjedniku Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta Czeslawu Siekierskom .

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara