Evo kako je ministar Jakovine od obećanih milijun hektara ostao na nuli!

Foto: vlada.hr

VEĆ GOTOVO dvije godine ministar poljoprivrede obmanjuje javnost o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, tvrde u HSS-u koji podsjećaju da je Jakovina na početku mandata obećao javnosti da će već u prvoj godini mandata u legalnu funkciju staviti jedan milijun hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

 
"Ministrov Naputak' od siječnja 2012. godine protuzakonito je zaustavio primjenu važećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Nakon 16 mjeseci mandata Hrvatska je dobila novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Nakon 21 mjesec mandata, a 5 mjeseci nakon donošenja Zakona, Agencija za poljoprivredno zemljište je provela informativnu kampanju o novom Zakonu. Agencija je javno objavila da je sukladno novom Zakonu bez natječaja na privremeno raspolaganje do pet godina stavila u funkciju 51.000 hektara državnog zemljišta, zemljišta koje se i do sada privremeno koristilo na određene potvrde/ugovore. Agencija za poljoprivredno zemljište je u prvih šest mjeseci ove godine za svoj rad od planiranih 17,55 milijuna kuna utrošila 2,44 milijuna kuna ili 14%. To dovoljno govori o radu i uspjehu Agencije", stoji u priopćenju kojeg potpisuje  ravnatelj HSS-ovog ravnateljstva za poljoprivredu,  šumarstvo, ribarstvo i ruralni razvoj Josip Kraljičković. No, najgore je od svega što nije napravljeno zapravo ništa.  
 
"Ministar u 21 mjesec mandata nije proveo niti jedan natječaj i nije stavio u legalno raspolaganje niti jedan novi hektar državnog poljoprivrednog zemljišta. Od obećanih jedan milijun hektara do ostvarenih nula hektara!", zaključuje se na kraju. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara