Evo što kažu Bandić i Ostojić o gradnji crkve na Savici

Foto: Index

KANDIDATI za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić i Milan Bandić danas su se osvrnuli na zahtjev stanovnika Savice da se u parku ne gradi crkva. Stanovnici te zagrebačke gradske četvrti pokrenuli su peticiju za očuvanje jedinog uređenog parka u naselju na čijem prostoru bi se trebala graditi crkva i parkiralište.

Rajko Ostojić podržao je  nastojanja građana Savice za očuvanjem parka u njihovom kvartu. Kako su izvijestili iz njegovog stožera, Ostojić je naglasio kako ovo nije inicijativa protiv gradnje crkve, nego za očuvanje najvećeg i jedinog uređenog parka u naselju.

"Javni prostor, javni parkovi ne smiju imati alternativu. Građani Savice uvjeravaju me da nitko nije protiv gradnje crkve, ovdje je riječ je vjernicima koji samo žele da se crkva gradi na građevinskom zemljištu kojeg ima u kvartu. Nema nikakvog smisla da se nešto gradi na već uređenom dječjem igralištu, pored za to predviđenih parcela koje zjape prazne", rekao je Ostojić.

Ostojić je također istaknuo da je ovo samo jedan u nizu primjera dosadašnjeg upravljanja javnim dobrom, gdje se prekomjerna i neplanska izgradnja namjerno suprotstavlja zelenim oazama i dječjim igralištima.

Bandić: Svi će biti zadovoljni

Na prosvjede stanovnika Savice, osvrnuo se i Bandić. Na pitanje što se poduzelo odgovara: "Već smo poduzeli, tamo uređujemo park i naći ćemo zajedničko rješenje. Nadam se da će biti sretni i stanovnici Savice. Tamo se neće ništa napraviti bez suglasja gradske uprave, Kaptola i stanovnika Savice. Već se tamo uređuje park. Odite pogledati kako se to uređuje. Bit će tri puta ljepše nego dosad i crkva će biti stavljena na mjesto gdje treba biti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara