FBI istražuje pozadinu pucnjave LA-u: Napadač bratu poslao poruku da će si nauditi pa krenuo u pucnjavu

FBI istražuje pozadinu pucnjave LA-u: Napadač bratu poslao poruku da će si nauditi pa krenuo u pucnjavu

Screenshot: CNN

AGENTI FBI-ja u subotu su istraživali pozadinu slučaja i potencijalni motiv naoružanog muškarca koji je na prepunom terminalu u međunarodnoj zračnoj luci u Los Angelesu (LAX) otvorio vatru, pri čemu je smrtno stradao nenaoružani savezni agent, a ranjeno šest osoba.

Vlasti su u petak izvijestile da je napadač 23-godišnji Paul Anthony Ciancia. U pucnjavi na terminalu br. 3 ranila ga je i uhitila policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak navečer FBI-jevi agenti su uz nalog za pretres pretražili napadačev dom u Los Angelesu, rekla je glasnogovornica Laura Eimiller, dodavši da je bio naoružan jurišnom puškom. Ciancia je američki državljanin, a prema prvim saznanjima djelovao je sam.

Incident je izazvao kaos u zračnoj luci, koja je morala zaustaviti polijetanja zrakoplova i isprazniti terminal. Ulice oko aerodroma također su bile zatvorene. "Naoružani muškarac je došao na terminal 3 zračne luke, izvadio jurišnu pušku iz torbe i otvorio vatru na terminalu" te počeo pucati po putnicima, rekao je Patrick Gannon, šef policije u zračnoj luci LAX na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Kod napadača je pronađena i poruka kako želi ubiti sve pripadnike TSA i svinje, aludirajući na policiju. Washington Post piše kako je navodni počinitelj prije napada mlađem bratu poslao SMS u kojem je rekao da bi si mogao nauditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara