Ferdelji: Drago mi je da Bandić kopira moju ideju besplatnog interneta u Zagrebu

Foto: Davor Pongračić/Cropix

VLADIMIR FERDELJI, kandidat HSS-a, HSLS-a i Zelene liste za gradonačelnika Zagreba, predstavio je izborni program kojem je okosnica gospodarski razvoj metropole.

Smanjenje nezaposlenosti na pet posto, siromaštva na ispod 10 posto te povećanje zagrebačkog BDP-a, glavni su ciljevi gospodarskog dijela programa kojim će Ferdelji u trku za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

"Postoji čitav niz mogućnosti da se stvori novo, bolje okruženje za poduzetnike, a to znači ozbiljno smanjenje stope nezaposlenosti", ističe Ferdelji. Efikasnija e-uprava, online administracija kao servis građana bez kadroviranja po stranačkoj liniji jedan je od poteza koje obećaje. Zagreb na Savi, spalionica otpada i informatizacija grada tri su glavna aduta. O svim projektima duljim od četiri godine odlučivalo bi se na referendumu.

"Zato da bi vlast koja dolazi bila obavezna to završiti. Inače ćemo imati Sveučilišnih bolnica koliko hoćete".

"Drago mi je da me drugi kopiraju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferdelji podsjeća da je besplatni internet obećao par mjeseci prije aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

"Drago mi je da to drugi kopiraju. Nije uopće bitno od koga ideja potiče, važno je da se realizira. Samo mi je žao da u 12 proteklih godina to nisu napravili", kaže Ferdelji.

Ironično se osvrnuo i na Bandićeve fontane, ističući kako je u teškoj socijalnoj i gospodarskoj situaciji bilo drugih, većih prioriteta.

"Sve što je u Zagrebu lijepo napravljeno i sve što nitko ne može odnijeti iz Zagreba, dapače. Prema tome, dapače fontane. Međutim, mislim da moment za njihovu gradnju uopće nije pogodan", rekao je Ferdelji koji ne želi govoriti o konkurenciji i kandidatima SDP-a i HDZ-a uvjeren da će Zagrepčani prepoznati treću opciju koju nudi.

"Uvjeren sam da će se na kraju odlučiti za nju jer nudi najviše nade da će se iz ove, kako je svi zovu močvare, izaći", zaključuje Ferdelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara