Fimi media: Prihvaćeno saslušanje Mirjane, Petre i Brune Sanader, odbačeni dokazi o političkom progonu

Fimi media: Prihvaćeno saslušanje Mirjane, Petre i Brune Sanader, odbačeni dokazi o političkom progonu

Foto: Hina

U NASTAVKU suđenja za Fimi mediju sudsko vijeće odlučivalo je o dodatnim dokaznim prijedlozima.

Između ostalog, prihvaćeno je saslušanje Mirjane, Petre i Brune Sanader te Davora Blaževića, a odbijeni su zahtjevi Sanaderove obrane da se ponovno saslušaju Igor Zidić, koji je procjenjivao zbirku Sanaderovih umjetnina te Jacques Houdek i fra Slaven Milanović Litre.

U nastavku suđenja pročitat će se i dokumenti nekoliko banaka u kojima Sanader i njegova obitelj imaju račune, a provest će se i dopunsko vještačenje njegove imovine.

Sud odbio navodne dokaze o Sanaderovu političkom progonu

O imovini bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u slučaju Fimi media svjedočiti će njegove kćeri i supruga, no sud nije prihvatio prijedlog obrane da tezu o Sanaderovu političkom progonu "dokažu" dokumentima iz kojih proizlazi da je njegova nasljednica Jadranka Kosor tužiteljstvu slala svjedoke koji su ga teretili.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je da je riječ o dokumentima koji dokazuju da je nekada najmoćniji hrvatski političar žrtva progona svoje nasljednice jer se u njima nalaze i podaci o kontaktima Jadranke Kosor s tužiteljstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kosor je slala u tužiteljstvo ljude koji su je izvještavali koliko su natočili Sanaderu. To je vrlo relevantan dokaz, ako ne za ovaj sud, onda za onaj u Strasbourgu", kazao je Prodanović.

Smatra da je sud odbio relevantan policijski dokument iz 2011. sastavljen u vrijeme kada se istraživalo curenje informacija o postupcima protiv bivšeg premijera. Iako obrana trvdi da ti dokumenti dokazuju da je Sanader žrtva političkog progona nije jasno jesu li rezultat nadzora telefona tadašnje premijerke Kosor.

Tužiteljstvo je u više navrata odbacivalo tvrdnju o političkom progonu ističući da su optužbe protiv Sanadera potkrijepljene brojnim dokazima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara