Francuske vlasti zgrožene: Islamisti objavili video otete francuske obitelji i njezinih otmičara na YouTubeu

Foto: AFP

SEDAM članova otete francuske obitelji u Kamerunu 19. veljače pojavilo se u ponedjeljak na jednom videu postavljenom na YouTubeu, zajedno s otmičarima koji su kazali da pripadaju nigerijskoj islamističkoj grupi Boko Haram, javlja BBC. Snimka je brzo uklonjena s YouTubea, ali je izazvala zgražanje francuskih vlasti.

Video snimljen na nepoznatom mjestu traje više od tri minute i prikazuje obitelj okruženu otmičarima, čija su lica skrivena. Izvor blizak obitelji Moulin-Fournier potvrdio je agenciji AFP da ju je identificirao.

"Ako želite da Francuzi budu oslobođeni, oslobodite brzo sve žene koje ste zatvorili", kaže jedan od otmičara na arapskom jeziku, obraćajući se nigerijskom predsjedniku Goodloucku Jonathanu.

Kamerunske vlasti smatraju da je sedam Francuza, koji su su bili u posjeti nacionalnom parku kada su oteti, prevezeno na sjeveroistok susjedne Nigerije. Pariz je oštro osudio objavu snimke: Za sve nas je ova snimka užasno šokantna. Ona pokazuju njihovu bezgraničnu okrutnost“, naveo je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara