Genosu priznanja za komercijalne inovacije: DNA testovi dostupni svakome

Foto: scx.hu

LABORATORIJ Genos ostvario je još jedan zapažen uspjeh i na području komercijalne inovativnosti.

Na upravo završenoj godišnjoj smotri inovatora  - 38. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem – INOVA 2013 i 9. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR, održanim  od 12. do. 17. studenog 2013. na Zagrebačkom velesajmu, Genos je osvojio niz zapaženih priznanja za svoj novi set proizvoda "Genetički testovi za personalizirani pristup prehrani i vježbanju", priopćili su iz Genosa.
 
Inovativni koncept i kreativna ambalaža, koji će DNA testove uvesti u svaku ljekarnu, bili su dobitna kombinacija za osvajanje sljedećih priznanja: Zlatne medalje Inova/Budi uzor 2013 za navedenu inovaciju, posebnu nagradu za najbolju inovaciju u znanosti (za istu inovaciju) te Grand Prix izložbe Budi uzor 2013 za najbolju inovaciju koja je komercijalizirana.
 
Nakon dva uzastupna finala na Danima Inovacija u Parizu, gdje se svrstao među vodeće europske inovativne tvrtke i u okviru kojih je pretendirao na osvajanje Innovation Biotech Prize, te osvajanja Hrvatskog kvocijent inovativnosti, ovo je nova potvrda da je ova uspješna hrvatska tvrtka i znanstvena institucija postala predvodnik inovativnosti u Hrvatskoj, ali i globalno.        
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
INOVA 2013. održala se u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora, Saveza inovatora Zagreba i tvrtke TERA-Tehnopolis, suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Hrvatske, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, te  svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Association-a.
 
Riječ je o najvećem salonu inovacija u Hrvatskoj na kojem se predstavilo više od 550 inovacijskih dostignuća međunarodnih i domaćih inovatora te na kojem su sudjelovali predstavnici 31 inozemne delegacije.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara