Glas Koncila: Hrvatska će dati Europskoj uniji zlo ideološke podobnosti i komunističku zadojenost!

Foto:  Arhiva

 "REVNOST za tako rane, za neke preuranjene izbore za Europski parlament ipak nije odraz samo žarke želje da se potvrdi politička volja za ulazak u EU, već je ponajprije unutarnjopolitička potreba vladajuće garniture. Naime, u aktualnoj gospodarskoj situaciji političarima na vlasti dobro je došlo svako »jako« događanje da se odvrati pozornost od sve veće rupe u državnom proračunu, od novoga uzetog golemog kredita, od namjere rasprodaje posljednjih hrvatskih gospodarskih važnih tvrtka kojima bi se dugoročno ponosila svaka državotvorna vlast", smatra glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u svom uvodnom komentaru u neslužbenom glasilu Crkve u Hrvata. 
 
Miklenić smatra da je euroizbore prije svega zbog uštede trebalo raspisati kada i lokalne izbore, no to se nije dogodilo, Hrvatskoj je ova odluka vjerojatno "donijela produženu borbu na rubu gospodarske i ekonomske agonije". Isto tako Miklenić još jednom zamjera rasprodaju Croatia-osiguranja i Poštanske banke jer smatra da "strani vlasnici banaka i dobrih tvrtka ne mogu voditi brigu o hrvatskim nacionalnim gospodarskim interesima".
 
"Paket, umotan u celofan, koji će Hrvatska unijeti u europsku integraciju uz druga nepoželjna zla, kao što su korupcija, često instrumentalizirano pravosuđe, preglomazna birokracija, nedostatna odgovornost i zauzetost za legalne i legitimne hrvatske nacionalne ciljeve i interese i drugo, sadrži i zlo političke i ideološke podobnosti i komunističke zadojenosti, što ugrožava temeljne demokratske standarde", smatra Miklenić  dodajući da nespremnost hrvatskih političara da zauzmu razumni, ljudski i pravedni stav prema komunističkoj prošlosti i komunističkom nasljeđu u zemlji "izravno je ugrožavanje stvarne demokracije". Takav stav, smatra Miklenić, neće biti dobrodošao u EU. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Ne može se u Hrvatskoj izgrađivati stvarna demokracija dok god ne postoji opće prihvaćena politička volja da se iskorijene svi oblici i ostaci totalitarizma i da se zauzme jednak, human i pravedan stav prema svim žrtvama i prema svim zločincima. Sva maskiranja postojećega boljševizma u ruha suvremenih ideologija demokratskoga Zapada ne mogu prikriti stvarni otrov, sektaštvo i mržnju, koji itekako postoje i tek povremeno isplivaju u javnost", zaključuje Miklenić.  
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara