Glas Koncila: Hrvatska je od neuspjelog pokušaja puča 1994. godine sustavno razarana!?

Screenshot: HTV

"HRVATSKA je od neuspjelog pokušaja puča 1994. godine sustavno razarana na svim područjima društvenoga života, a građani osiromašivani", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila, neslužbenog glasila Kaptola. Naime, potpisnik uratka Ivan Miklenić osvrnuo se na činjenicu da je Hrvatska od 1. srpnja formalno punopravna članica Europske Unije. 
 
Miklenić tvrdi da je od samostalnosti Hrvatska bila sustavno onemogućavana, najprije u vanjskoj velikosrpskoj agresiji, a potom suptilnijoj unutarnjoj agresiji. 
 
"Neuklonjiv je dojam, željeli su hrvatskom narodu nametnuti svijest da nije sposoban imati državu, upravljati društvenim procesima i izgrađivati svoju bolju budućnost, a prešućivali su da su snage koje su kontrolirale Hrvatsku sustavno radile protiv općega dobra a u korist različitih interesnih skupina", tvrdi Miklenić. 
 
Iako to Miklenić nigdje ne spominje pod pojmom "puč" 1994. godine vjerojatno se misli na zahtjev tadašnjih članova HDZ-a Stjepana Mesića i Josipa Manolića za smjenom tadašnjeg predsjednika i šefa te stranke Franje Tuđmana. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara