Glas Koncila: Predsjednik Sabora se "grči" jer se hrvatski narod probudio kroz zahtjev za izmjenu Ustava

Foto: Goran Mehkek (Cropix) 

"MOŽDA se to 'grčenje' može ipak shvatiti kao strah od buđenja hrvatskih građana koji su dosada uglavnom šutjeli i mirili se s manipulacijama, zloporabama i razaranjima političara u Hrvatskoj, a ta građanska inicijativa otkrila je da je definitivno tomu došao kraj.", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje don Ivan Miklenić u kojem se opisuje "atmosfera" kada su predsjedniku Sabor predani potpisi za referendum. 
 
Naime, za neslužbeno glasilo Crkve u Hrvata, razvoj inicijative "U ime obitelji", koja je u petak 14. lipnja predala 750.000 potpisa i dalje je glavna tema kojoj se i u ovom broju dala velika pažnja. Miklenića se tako posebno dojmio pojam "grčenje" kojeg je vidio u jednom novinskom izvještaju o predaji potpisa a koji se veže uz Josipa Leku. Naravno Miklenić je odmah analizirao šire značenje inicijative. 
 
"Predstavnici Građanske inicijative 'U ime obitelji' u optici i doživljaju predstavnika sadašnjih vlasti očito su neizmjerno veći neprijatelji, gotovo okuženi ljudski otpad, pa samom svojom pojavom izazivaju grčenje predsjednika Sabora", piše Miklenić komentirajući napise. Naravno, glas Kaptola ustvrdio je i kako je hrvatsko društvo daleko od demokratskog upravo na primjeru traženja izmjena Ustava. 
 
"U hrvatskom društvu, koje je daleko od demokratskog, upravo je uspjeh Građanske inicijative »U ime obitelji« važan doprinos demokratizaciji, učvršćenju demokracije. No sudeći po brojnim političkim manevrima vladajućih, koji su zasada verbalni, da se referendum usprkos svim činjenicama ipak ne održi, sasvim se jasno očituje koliko ta ideološka i politička opcija stvarno drži do slobode, demokracije i pluralnosti, ako nisu u skladu s njihovom optikom", zaključuje Miklenić. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara