Glavni tajnik NATO-a o situaciji u Makedoniji: Pozivam sve čelnike da surađuju na uspostavi mira

Glavni tajnik NATO-a o situaciji u Makedoniji: Pozivam sve čelnike da surađuju na uspostavi mira

Foto: FAH

GLAVNI tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je u nedjelju zabrinutost zbog događaja u području Kumanova u Makedoniji i pozvao na transparentnu istragu sukoba u kojima su poginule 22 osobe.

"S velikom zabrinutošću pratim razvoj događaj u Kumanovu. Izražavam sućut obiteljima ubijenih i ranjenih. (Pozivam) sve političke čelnike i čelnike zajednica da surađuju na uspostavi mira i provedu transparentnu istragu kako bi se ustanovilo što se dogodilo. Pozivam sve da pokažu suzdržanost kako bi se izbjegla daljnja eskalacija, u interesu zemlje i cijele regije", kaže se u poruci glavnog tajnika NATO-a Stoltenberga.

Makedonska vlada je u nedjelju objavila da je osam policajaca i 14 pripadnika "naoružane skupine" ubijeno je u sukobima u predgrađu Kumanova u kojem pretežito žive pripadnici albanske manjine.

Makedonija proglasila dvodnevnu žalost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici skupine su prema riječima Koteskog Muhamet Krasniqi, poznat kao zapovjednik Mališeva, Mirsad Ndrecaj, zapovjednik Nato, Sami Ukshimi, tzv, zapovjednik Sokoli, Beg Rizaj s nadimkom zapovjednik Begu i Dem Shehu poznat kao Juniku, svi kosovski Albanci, javila je makedonska novinska agencija MIA.

Vlada je proglasila dvodnevnu žalost, a predsjednik Đorge Ivanov sazvao je sjednicu nacionalnog vijeća za sigurnost na koju je, u nastojanju postizanja nacionalnog jedinstva, pozvao vođe oporbe i važnijih albanskih stranaka u Makedoniji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara