Gorbačov: Amerika i EU samo sankcioniraju Rusiju, pa jesu li sišli s uma?

Gorbačov: Amerika i EU samo sankcioniraju Rusiju, pa jesu li sišli s uma?

Screenshot: YouTube

NOVI Hladni rat objavljen je između Rusa i Amerikanaca i mogao bi prerasti u oružani sukob, upozorio je posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov.

"Čujemo samo da se govori o sankcijama Amerike i EU-a protiv Rusije. Pa jesu li sišli s uma?", rekao je Gorbačov, a prenosi ruski Interfax.

"Amerika je zalutala u bespućima džungle i povukla nas za sobom", kaže otac perestrojke, kojega Zapad poštuje po ulozi koju je odigrao u vrijeme pada Berlinskog zida 1989.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno govoreći, Amerika nas vodi u novi Hladni rat, otvoreno pokušavajući slijediti svoje genijalne zamisli, želeći uvijek pobijediti, a bojim se da su Amerikanci spremni preuzueti rizik", kritizirao je Sjedinjene Države ovaj 83-godišnji bivši čelnik.

"Kamo će nas to odvesti? Hladni je rat već objavljen. A nakon toga? Mislim da ne mogu s potpunom sigurnošću kazati da se Hladni rat neće pretvoriti u pravi sukob, rat". Alarmantne Gorbačovljeve izjave uslijedile su u jeku ukrajinske krize i pogoršanja odnosa između Rusije i Zapada bez presedana od pada SSSR-a 1991.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara