Gorivo je zbog trošarina već skuplje 25 lipa, u utorak novo povećanje cijena

Gorivo je zbog trošarina već skuplje 25 lipa, u utorak novo povećanje cijena

Foto: Hina

NEKE benzinske postaje već su podigle cijenu goriva za 25 lipa po litri zbog trošarina, javlja HRT.

No, već od utorka moguće je novo povećanje cijena goriva. Zbog porasta cijene sirove nafte i tečaja dolara gorivo bi se na hrvatskim benzinskim postajama od utorka moglo plaćati skuplje od 26 do 32 lipe.

Vlada očekuje kako će od povećanja trošarina na gorivo u ovoj godini uprihoditi 280 milijuna kuna, a na godišnjoj razini povećati proračunski prihod za 450 milijuna kuna.

Marasa demantirali iz Ine i Croduxa

Ministar Gordan Maras prokomentirao je povećanje trošarina na gorivo tvrdnjom da to građani neće ni osjetiti.

"Zbog povećanja trošarina ne bi trebalo biti posebnih povećanja cijena goriva ni za građane ni za industriju, budući da su cijene goriva u zadnje vrijeme padale.", rekao je Maras, no ubrzo je demantiran.

Iz Ine su u četvrtak za Index rekli kako porast trošarina utječe na formiranje "maloprodajne cijene Ininih naftnih derivata".

"Iznos trošarina jedan je od faktora koji utječu na formiranje maloprodajne cijene Ininih naftnih derivata te njihov porast ili smanjenje ima utjecaj na cijene goriva na našim benzinskim postajama", kazali su nam iz Ininog Sektora korporativnih komunikacija.

Iz Croduxa pak poručuju da za sada ne mogu konkretno kazati na koji će način povećanje trošarina utjecati na cijenu goriva.

"Zasada vam još ne možemo poslati konkretan odgovor na vaš upit s obzirom da je vijest o promjeni trošarina nastupila u vrlo kratkom roku", kažu iz Croduxa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara