Gotovina: Nisam imao pojma da je tvrtka uplatila Kolindi 10 tisuća kuna, ja ne podržavam nikoga!

Foto: FAH

NAJTRAŽENIJI čovjek danas sigurno je bio Ante Gotovina. On je prije deset dana rekao kako neće podržati niti jednog kandidata na predsjedničkim izborima, no na listi donatora Kolinde Grabar Kitarović našla se tvrtka Adriatik gradnja, čiji je Gotovina suvlasnik zajedno s članom Predsjedništva HDZ-a Željom Dilberom. Tvrtka je donirala Kolindi Grabar Kitarović 10 tisuća kuna.

Tvrtka je osnovana 2010. godine, a registrirana je u Zadru. Između ostaloga, bavi se projektiranjem, građenjem, uporabom i uklanjanjem građevina, nadzorom nad gradnjom te poslovanjem nekretninama.

Ante Gotovina večeras je u razgovoru za RTL kazao kako nije imao pojma da je tvrtka donator. "Dao sam izjavu da neću nikoga podržati i stojim iza toga. Ja se time ne bavim. Sad ste me iznenadili, ja nisam niti znao da je taj novac uplaćen na njezin račun. Ne znam je li tvrtka podržala još nekog drugog kandidata, pitat ću upravu tvrtke", rekao je Gotovina RTL-u. Brzo je provjerio i javio se opet.

"Taj je novac uplatio suvlasnik Željko Dilber, kao član HDZ-a i to nema veze sa mnom. Od toga se ne bi trebala raditi vijest", kazao je Gotovina.

Željko Dilber je potvrdio kako Gotovina nije znao za donaciju. Opravdao se zdravstvenim stanjem zbog kojega nije obavijestio svog partnera i kuma o donaciji.

> Gotovina se rukovao s Kolindom pa poručio: Neću dati podršku niti jednom predsjedničkom kandidatu

"Zašto bih davao podršku. Ja nisam u politici, ne bavim se politikom. Približavaju se izbori i mi imamo kandidate, to je demokracija. Demokracija je višestranačje, nije jednoumlje. Imamo i više kandidata. Imamo i buduću moguću predsjednicu. Ja to ne znam, to će građani odlučiti, svatko za sebe. Ono što nama treba da budemo ozbiljni u tome je demokracija i disciplina, odgovornost, prema tome trebamo odlučiti i donijeti pravu odluku, to će svatko od nas za sebe učiniti", kazao je prije deset dana Ante Gotovina nakon što se susreo s HDZ-ovom kandidatkinjom na proslavi 23.obljetnice 72. bojne Vojne policije HV-a.

Unatoč tome što je Gotovina nije podržao, Kolinda Grabar Kitarović odlučila je njihov susret iskoristiti.

Njena stranica na Facebooku oglašava se upravo njihovom zajedničkom fotografijom koja je nastala nakon proslave održane u zadarskom Arsenalu. Kolinda je Gotovinu "privela" na fotografiranje, čvrsto se stisla uz umirovljenog generala pa fotografiju objavila na Facebooku napisavši da se radi o "susretu starih prijatelja".

Istu tu fotografiju Kolinda sada koristi za (plaćenu) promidžbu svoje službene Facebook stranice.

Izvješće o donacijama Kolinde Grabar Kitarović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara