Grad Zagreb čeka statičku analizu prije nego odluči što s Paromlinom, a Bandić ima poruku za sve "dušebrižnike"

Grad Zagreb čeka statičku analizu prije nego odluči što s Paromlinom, a Bandić ima poruku za sve "dušebrižnike"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

"NIJE istina da Grad Zagreb ne vodi brigu o Paromlinu", rekao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je jutros obišao kompleks bivše tvornice, čije se južno pročelje počelo ozbiljno urušavati, tako da je i dio parkinga kod Paromlina zatvoren.

"Bandić je kriv što je kupio nekretnine vrijedne 400 milijuna eura u zadnjih 11-12 godina. Da nisam ništa kupio, mi danas o tome ne bi razgovarali. Brinem sa svojim ljudima onoliko koliko mogu, ali da znam što će se dogoditi unaprijed za 117 godina, to ne znam. To mi oprostite. Za to sam kriv", ironično je poručio zagrebački gradonačelnik, dodajući kako Grad po pitanju Paromlina ima jasan cilj i pokušava pronaći rješenje problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je zaštititi ljude, sigurnost građana i zaštititi povijesni kompleks Paromlina. Naručili smo od arhitektonskog fakulteta statičku analizu koja će odrediti mjere koje ovdje treba poduzeti. Mi ne možemo to na svoju ruku raditi.", rekao je Bandić.

Analiza bi trebala biti gotova za 10-ak dana, kada će se odlučiti što dalje činiti. Opcije su dvije.

"Ovo će se ili skloniti s lica zemlje pa će se napraviti originalna replika ili će se sanirati ako statika to zadovoljava.", objasnio je gradonačelnik.Tijekom godina niz investitora je pokazivao interes za Paromlin, no ni jedno rješenje nije bilo konkretno. Pitanje investitora za Paromlin će se naći i pred Gradskom skupštinom u ožujku. Gradonačelnik Bandić ima poruku za sve, kako ih je nazvao, dušebrižnike.

"Ovo je previše povijesno važno i previše desetljeća devastirano da bi gradonačelnik Bandić to potezom ruke riješio. Svi koji to zagovaraju nisu naši saveznici.", rezolutan je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara