Građani o krizi: "Dno dna", "Svaki dan sve više tonem, katastrofa", "Nema kina, kazališta, kulture..."

Građani o krizi: "Dno dna", "Svaki dan sve više tonem, katastrofa", "Nema kina, kazališta, kulture..."

Ilustracija: Index

PAO je BDP, pale su nam prognoze. Ne piše nam se dobro ni u drugom tromjesečju. Dapače, očekuje nas još veći pad. Ipak, Vlada je optimistična i smatra da će gospodarski rast do kraja godine biti vidljiv. Istodobno, građani su od svega digli ruke.

Za građane recesija nikad nije ni prošla, a već je stigla nova. Zbrajaju kune, štede gdje stignu, ne očekuju regrese i božićnice, a Vladi, kažu, više ne vjeruju.

"Stalno se štedi. Nema kazališta, nema kina, nema kulture...", rekao je jedan anketirani građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dno dna", rekao je drugi, a jedna je gospođa rekla kako je svjesna situacije. "Situacija je stvarno kaotična, ali moramo gledati da bude bolje, moramo se nadati", dodala je.

"Svaki dan sve više tonem. Katastrofa. Užas jedan. Ne znam što oni misle poduzeti", stav je druge gospođe koju je anketirao Meda servis.

"Nikakvih konkretnih poteza nema", smatra i ekonomski analitičar Guste Santini. Ono što nas čeka je novo zaduženje i još dublja kriza.

"Tragedija je u tome što nema očekivanja da će se stvari promijeniti. Osim uvjerenja Vlade mi zapravo nemamo nijedan dokaz da bi se stvari mogle mijenjati. Stvari idu u krivom pravcu i to je sada valjda svima jasno. Koliko mi šutjeli o tome, stvari su takve kakve jesu", rekao je Santini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara