Gradonačelnik Čakovca u pola godine smanjio minus u blagajni za više od pet milijuna kuna

Foto: Cakovec.hr

NA DANAŠNJOJ sjednici čakovečkoga Gradskog vijeća gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) rekao je kako je nakon preuzimanja dužnosti zatekao minus od šest milijuna i 200 tisuća kuna, a zadnjeg dana 2013. taj je minus smanjen na 900 tisuća kuna.

Objašnjavajući trenutačno stanje, rekao je kako grad danas na računu ima 1,1 milijun kuna, a u to nije uračunat novac od prodaje Centra za socijalnu skrb koji će biti uplaćen za nekoliko dana. Sređivanje gradskih financija bilo je jedno od glavnih Kovačevih predizbornih obećanja. Prije Kovača u tri mandata gradonačelnik Čakovca bio je Branko Šalamon (SDP), koji je prošlog ljeta iznenada umro. Tad je bio na dužnosti predsjednika Gradskog vijeća.

Osim što je smanjen minus u blagajni, novo gradsko vodstvo znatno je smanjilo i gradske dugove pa oni više nisu 18 milijuna kuna kao prije godinu dana, nego tri milijuna.

Kovač je obećao da će i to biti riješeno, a za svoje rezultate kaže da su posljedica racionalnog upravljanja.

"Dolazim iz privatnog sektora i prema gradu se odnosim kao prema poduzeću, što znači da svaku kunu dva puta okrenem prije nego što je podijelimo", rekao je Kovač.

Vodeći se opravdanim trošenjem svake kune, Kovač je najavio promjenu financiranja hrvatskog trećeligaša Nogometnog kluba "Međimurje".

Daljnje financiranje kluba koji je dužan gotovo 10 milijuna kuna, uz to što je poslovno neprihvatljivo, neodgovorno je i nepravedno prema građanima, istaknuo je Kovač i dodao kako se milijun kuna, koliko se dosad na godinu uplaćivalo na račun trećeligaša, može mnogo bolje potrošiti.

Obećao je pomoć grada u preoblikovanju "Međimurja" u sportsko dioničko društvo. Gradonačelnik je također obećao da će i dalje pomagati klubovima koji uspješno rade s mladima te je izrazio želju da će jednog dana takav klub biti i "Međimurje".

Gradski vijećnici većinom glasova prihvatili su prodaju dvaju gradilišta na području Martane istok, gdje se planiraju otvoriti novi proizvodni pogoni i radna mjesta. Kovač je pritom poručio kako je to jedan od znakova da Čakovec čekaju bolji dani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara