Grbin: Dajmo Kolindi još par dana da shvati da je vratila stranačku iskaznicu

Grbin: Dajmo Kolindi još par dana da shvati da je vratila stranačku iskaznicu

Foto: FAH

NAKON što je kao konkretno rješenje za izlazak iz krize zatražila ostavku premijera, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ipak je stala na loptu. U sinoćnjem novom priopćenju i formalno je od Zorana Milanovića zatražila sazivanje sjednice Vlade.

SDP-ov predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin rekao je za Media servis kako novo priopćenje pozdravlja, ali upozorava da je i ono dvojbeno ustavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je izuzetno drago što je predsjednica RH do večeri shvatila što je učinila tijekom dana. I taj drugi poziv je dvojbeno ustavan. Naime, predsjednica od predsjednika Vlade traži da podnosi račune za rad Vlade. To predsjednik Vlade ne samo da ne može nego da i ne smije. On to čini dva puta godišnje u Saboru, a naravno svi drugi dužnosnici Vlade rade to kada brane neki zakon ili propis u Hrvatskoj," rekao je Grbin. Grbin je nadodao kako se predsjednica Grabar-Kitarović u kampanji nije osvrnula na primarne ovlasti.

"Ona govori o onome što nisu njezine ovlasti"

"Predsjednica Republike je u kampanji govorila o svemu osim o ovlastima. Ona je u cijeloj svojoj kampanji o gospodarstvu, nije govorila o obrani, vanjskim poslovima, sigurnosno obavještajnom sustavu. Umjesto da prihvati poziv predsjednika Vlade, sjedne s njime i sazove Vijeće za nacionalnu sigurnost, što je dužna po Ustavu i zakonu, ona govori o onome što nisu njezine ovlasti," rekao je za Media servis Peđa Grbin.

"Predsjednica je peti dan na funkciji i ovim potezima postaje predsjednica samo onih koji su je izabrali, a ne cijelog društva", ističe Grbin.

"Ovo je danas peti dan njezinog mandata, dajmo joj još par dana da shvati da je vratila stranačku iskaznicu, da bude predsjednica svih građana, a ne samo onih koji su za nju glasovali. Ona ovakvim potezima ne pomaže nikome zato što je Hrvatskoj kao mladoj demokraciji potrebno da zna za što je netko izabran, što mu je posao i da se ponaša u skladu sa svojim ovlastima", rekao je za Media servis Peđa Grbin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara