Gužve u splitskoj trajektnoj luci, na Makarskoj rivijeri više od 50.000 turista

Gužve u splitskoj trajektnoj luci, na Makarskoj rivijeri više od 50.000 turista

Foto: Hina

ŠPICA turističke sezone, zadnji srpanjski vikend i sunčano vrijeme donijeli su gužvu u splitsku trajektnu luku. Koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica kaže kako danas očekuje da će kroz luku prijeći i do 35.000 gostiju. Uvedene su i dodatne linije za Supetar.

"Vrlo je velik broj gostiju, ima onih koji idu na otoke, koji su bukirali individualno, ali su brodovi puni i s otoka, tako da možemo reći da je to jedna velika smjena gostiju. Mi smo imali i dodatna putovanja iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, moja je procjena da će danas preko Luke prijeći od 30 do 35 tisuća putnika, što će vikend obilježiti s preko 50.000 putnika u oba smjera", rekao je.

Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 turista

Udarni turistički vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je najveće srpanjske ljetne smjene turista u kojoj će više od 10 tisuća gostiju otputovati s mora, a isto toliko ih stići na odmor pa će prema najavama i stanju bookinga ljetovanje na Primorju nastaviti više od 50.000 domaćih i stranih turista.

Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se usporeno u kolonama, a veće su prometne gužve su na prilazima Makarskoj, Baškoj Vodi, Tučepima i Podgori. Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste promet je u oba smjera znatno pojačan, kao i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac preko Biokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prvoj kao ni u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač pa je tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu. Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta. Na ukrcaj se čeka oko sat i pol vremena, a s Hvara prema kopnu tridesetak minuta.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor u dolasku i odlasku su popunjeni, uvedene su i dodatne linije, a slobodnih mjesta je vrlo malo. Hoteli su uglavnom popunjeni, ugošćuju oko 12.000 gostiju pa hotelijeri preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, dok u sobama i apartmanima privatnih kućevlasnika i dalje ima slobodnih postelja.

38.000 putnika će ovaj vikend proći kroz Zračnu luku Split

Samo danas bi kroz Zračnu luku Split trebalo proći 26,000 putnika. Zrakoplovi u splitskoj zračnoj luci prometuju direktno sa 84 destinacije, odnosno 25 država.

"U Zračnoj luci Split danas očekujemo 115 zrakopolova, znači 230 slijetanja i polijetanja i 26,000 putnika, a ukupno vikend,ako dodamo sutra, još očekujemo oko 60 zrakoplova i oko 12,000 putnika, znači sveukupno oko 38,000 putnika", kaže voditelj zračnog prometa u Splitu Mate Melvan.

Inače, Zračna luka Split bilježi povećanje putnika od 15 % za srpanj.

"Zračna luka bilježi porast prometa. Srpanjski porast je na razini od 15 % povećanja što govori o turističkim tržištima koji su povezani sa Zračnom lukom, znači Velika Britanija, Skandinavija i udaljene destinacije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara